Miten edistää turvallisuutta COVID-pandemian aikana ?

28.1.2021 16:54 - Tomi Limmonen

Miten koronavirus tarttuu?

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa virus voi tarttua kosketuksen välityksellä, jos sairastunut esimerkiksi yskii käsiinsä ja sen jälkeen koskettaa toista ihmistä. Saman mikrofonin käsittely usean eri asiakkaan kesken voi siis myös levittää virusta mikrofonin käsittelijöiden kesken. Laulaessaan ihmisen suusta pääsee äänen lisäksi ulos pisaroita. Toisella laulajalla pisaroita pääsee huoneilmaan enempi kuin toisella mutta mikrofonin koskettelun lisäksi laulupaikalla on myös merkittävä vaikutus.

Mitä voidaan tehdä tartuntojen estämiseksi?

Käsihygienia on varmasti mediassa jo lävitsepuhkikulunut aihe. Käsidesiä on hyvä olla tarjolla mutta sen käyttöä on vaikea valvoa. Käsidesin tarjoaminen ainoastaan ei ole hyvä vaihtoehto. Se on hyvä tukitoimenpide.
Ravintola tai karaokejuontajan on hyvä putsata mikrofoni aina mikrfonin käyttäjän vaihtuessa. Käytä mikrofonin putsaamiseen alkoholipitoista pesuainetta. Desinfiontipesuaineen on syytä sisältää 70% alkoholia jotta se on riittävän tehokas. Päivittäin karaokeillan jälkeen on hyvä tehdä perusteellisempi puhdistus mikrofonille myös normaalina aikana. Kts. alta video.
Laulajien on normaalitilanteessakin erittäin suositeltavaa välttää fyysistä kosketusta mikrofoniin suullassa mutta juuri nyt tämä on korostuu. Mikrofonin pään (eli ns. grillin) putsaaminen on sen muodon ja sisältävien materiaalien takia huomattavan hankalaa joten siihen on syytä järjestää suojaus jollain muulla tavalla. Mikrofonin päätä voidaan suojata esimerkiksi kertakäyttöisillä (vas.) ns. kangashatuilla, tuulisuojilla (kesk.) tai UVC valoa käyttävillä puhdistimilla (oik.).

Ravintolan on hyvä miettiä laulajia varten ns. laulupaikka. Laulajan laulaessa kohti yleisöä tai yleisön seassa, altistuu kanssa ihmiset helpommin suorille pisaratartunnoille. Vaikka pisarat jäävätkin leijumaan huoneilmaan aerosoleina, ei varmasti kannatta kohdentaa pisaratartuntariskiä kanssaihmisiin tarkoituksella.

Lista jutuistamme

18.8.2021 15:46 - Korona-rajoitukset ja Karaoke

9.7.2021 21:53 - Koti- vai Ammattikaraoke ?

28.1.2021 16:54 - Miten edistää turvallisuutta COVID-pandemian aikana ?

Perustiedot

Melplay Karaoke
Viihdeväylä Oy
Pellontie 25
95700 Pello

Muita sivustojamme

Feelment
Laula.se
Satnight.net

Tärkeät linkit

Asiakastili
Ladattava sisältö

Ota yhteyttä
X

Yhteydenottolomake